Aula d’Emprenedoria

Què és l’Aula d’Emprenedoria?

Aquestes aules faciliten els instruments necessaris per a la constitució de microempreses amb la finalitat de promoure l’autoocupació com a alternativa al treball per compte d’altri. Els alumnes proposen una idea per a un negoci i descobreixen els recursos necessaris per a posar-la en marxa amb el suport d’un tutor assessor i les eines administratives necessàries. Els usuaris d’aquestes aules poden ser alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també estaran obertes a antics alumnes al llarg dels 3 anys següents a la finalització dels seus estudis de cicles formatius.

En les actuacions incloses en el Pla de Modernització de la Formació Professional s’inclou la Creació d’Aules d’Emprenedoria en Formació Professional. Aquesta actuació és finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Projectes Aula emprenedoria 22-23

Taller 1: Creació d’empresa de cursos de formació on-line de pastisseria d’Avantguarda

Gràcies a la ponència de la professional convidada, l’alumnat de 2n GM de cuina i gastronomia ha pogut tenir una visió real de la creació dels negocis que ha creat una professional de la pastisseria.

El model de negoci de la ponent és bàsicament la formació destinada a, sobretot, professionals del sector per incrementar la seva facturació de vendes a través de productes basats en aquestes tècniques.

Taller 2: Emprenedoria: creació d’empresa i endoteràpia

L’alumnat del CFGB d’Aprofitaments Forestals varen assistir a una Activitat de l’aula d’Emprenedoria. Aquesta activitat va consistir en una xerrada a carrer d’en Sion Barceló sobre quines passes a seguir a l’hora de muntar una empresa dedicada a l’àrea de forestals i jardins, problemes trobats, tracte amb clients, compra de material i eines, jornada laboral, tracte amb altres professionals… Després varen poder veure i realitzar un tractament d’Endoteràpia que consisteix a injectar un producte químic a l’interior d’un arbre per evitar el desenvolupament de plagues. En el nostre cas es va realitzar el tractament als 2 pins del pati per evitar la presència del cuc de la processionària del pi.

Taller 3: Xerrada emprenedoria per part de “A taula”

L’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’Administració i gestió ha rebut una xerrada directament del responsable de l’empresa A Taula, en la qual se’ls ha explicat els inicis de la formació de l’empresa i la seva evolució. Els reptes als quals s’ha d’afrontar un empresari des del principi fins a aconseguir els objectius plantejats.

Taller 4: Sessió de formació i emprenedoria a cuina

Activitat feta pels alumnes de 1r de GM i 2n de GM de Cuina i Gastronomia amb la formadora Chiara Patruno, delegada de Thermomix a Mallorca. Amb l’objectiu de tenir més coneixements sobre l’emprenedoria en el món de l’hostaleria i com invertir en productes com la Thermomix per les facilitats que ens proporciona.

Taller 5: Sessió emprenedoria i demostració Pintura

L’activitat per part del professional, resident al municipi, ha consistit en una explicació a l’alumnat de 2n de FPB d’aprofitaments forestals (abans de l’inici de curs per motius d’agenda) sobre les tècniques actuals que empra (el professional) a l’àmbit de l’empresa a l’hora de dur a terme tasques de manteniment d’interiorisme d’edificis destinats a treballs forestals.