Quaranta anys de l’edifici de l’institut

Amb tanta pandèmia i al mig del curs més difícil de tots, gairebé ens oblidam de les coses més senzilles, d’allò que sols passa una vegada i que si no ens hi fixam passa de llarg i no ens n’haurem adonat.
 
Corria l’any 1978 quan el MEC va crear l’Institut de Formació Professional Joan Miró, i l’any 1981 es construïa l’edifici a Can Rullan, oferint unes millors instal·lacions. Dos anys després, a partir de 1983, fruit d’un conveni entre el MEC i l’Ajuntament de Sóller, el Col.legi Municipal “Guillem Colom” passa a cohabitar a l’edifici de formació professional Joan Miró. 
Amb la creació de l’Institut de Batxillerat l’any 1987, Sóller comptava ja amb les dues línies d’educació sorgides de la Llei General d’Educació de 1970, l’FP i el BUP, i gratuïtes totes dues i impartides en un mateix edifici però formant part d’instituts diferents.
 
Amb l’entrada de la LOGSE els dos centres, que cohabitaven al mateix edifici, s’unificaren i començà la implantació experimental  de l’ESO a partir del curs 1993-1994 . Desapareix el nom “Joan Miró” i tot l’edifici resta com a “Guillem Colom Casanovas”. Però aquesta és una altre història. 
 
Així que si el record i les hemeroteques no ens fallen aquest 2021 el nostre edifici compleix 40 anyets. 
 
40 anys formant sollerics i solleriques ( i d’altres indrets) . 
 
40 anys de vivències, històries, plors i rialles.
 
40 anys fent educació.
 
Per tant, molts d’anys a tots els qui, ja sigui davant o darrera sa bancada, han construït i lluitat per a assolir un futur educatiu de qüalitat …
 
Dia dia…
 
Passa passa…
 
Guix a guix.
 
Juanan Fernández